Tort de lamaie-varianta 2

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tortul de lamaie este fara doar si poate preferatul tuturor, pentru ca echilibreaza cat mai bine gustul dulce cu cel acrisor.

Ingrediente

    PENTRU BLAT:

    • 350 gr faina
    • 5 linguri miere de albine
    • 3 oua
    • 150 gr unt
    • 1 lingura amoniac
    • 1 lingura zeama de lamaie
    • 1 lingura apa minerala
    • coaja rasa de la 1 lamaie

    PENTRU CREMA:

    • 200 gr unt
    • 200 ml lapte
    • 50 gr faina
    • 200 gr zahar
    • 1 plic zahar vanilat
    • 1 lamaie mare

Instructiuni de preparare

  1. Se freaca bine untul cu mierea intr-un vas, pana devine o crema. Se adauga pe rand ouale, amestecandu-se dupa fiecare, amoniacul dizolvat in apa minerala si zeama de lamaie. La sfarsit se incorporeaza faina. Se obtine un aluat destul de tare, care se imparte in trei. Se tapeteaza fundul unei cratite de 6 kg si se coc pe rand cele trei foi.
  2. Se prepara crema. Se desface faina cu 100 ml lapte pus putin cate putin, frecand bine cu lingura de lemn, ca sa nu se formeze cocoloase. Restul de lapte cu zaharul si coaja rasa de lamaie se pun la fiert intr-un vas de 1 litru, pe foc foarte mic. Dupa primul clocot de adauga faina frecata cu lapte, in suvoi subtire, amestecand mereu.
  3. Se ia vasul de pe foc, de adauga zeama de lamaie si vanilia, se amesteca bine si apoi crema se raceste intr-un vas cu apa rece, batand mereu cu lingura. Se freaca untul spuma si se inglobeaza in crema de lamaie.
  4. Cele trei foi de aluat se ung cu aceasta crema si se lasa pana a doua zi ca sa se fragezeasca. Tortul se poate imbraca tot in crema sau cu frisca.

Recomandari

Torturi