Tort de mere

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Acest tort de mere este nemaipomenit pentru mesele alaturi de prieteni si familie, pentru ca este foarte bun si aromat.

Ingrediente

    PENTRU BLAT:

    • 4 oua
    • 5 linguri apa
    • 200 gr zahar
    • 2 linguri ulei
    • 200 gr faina

    PENTRU UMPLUTURA:

    • 1 kg mere ionatane
    • 100 gr zahar pentru caramelizat
    • zahar vanilat
    • scortisoara
    • 500 gr frisca

Instructiuni de preparare

  1. Se bat albusurile spuma tare. Se pune la fiert zaharul cu apa. Cand zaharul s-a topit, se toarna fierbinte, dar treptat, peste albusurile spuma, batand in continuare. Urmeaza galbenusurile, unul cate unul, uleiul si faina.
  2. In vasul in care se va coace blatul, se topesc cele 100 gr de zahar, iar cu caramelul obtinut se imbraca suprafata interioara a vasului. Se unge cu unt pojghita de caramel, se tapeteaza vasul cu felii de mere, se presara scortisoara, apoi se pun in picioare mere intregi, curatate de coaja si cu cotorul scos.
  3. Peste merele astfel aranjate se toarna compozitia de blat si se coace la cuptor aproximativ 1 ora. Dupa ce se raceste complet, se rastoarna cu atentie si se imbraca cu frisca.

Recomandari

Torturi