- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Acest tort de mere este nemaipomenit pentru mesele alaturi de prieteni si familie, pentru ca este foarte bun si aromat.
Ingrediente
PENTRU BLAT:
- 4 oua
- 5 linguri apa
- 200 gr zahar
- 2 linguri ulei
- 200 gr faina
PENTRU UMPLUTURA:
- 1 kg mere ionatane
- 100 gr zahar pentru caramelizat
- zahar vanilat
- scortisoara
- 500 gr frisca
Instructiuni de preparare
- Se bat albusurile spuma tare. Se pune la fiert zaharul cu apa. Cand zaharul s-a topit, se toarna fierbinte, dar treptat, peste albusurile spuma, batand in continuare. Urmeaza galbenusurile, unul cate unul, uleiul si faina.
- In vasul in care se va coace blatul, se topesc cele 100 gr de zahar, iar cu caramelul obtinut se imbraca suprafata interioara a vasului. Se unge cu unt pojghita de caramel, se tapeteaza vasul cu felii de mere, se presara scortisoara, apoi se pun in picioare mere intregi, curatate de coaja si cu cotorul scos.
- Peste merele astfel aranjate se toarna compozitia de blat si se coace la cuptor aproximativ 1 ora. Dupa ce se raceste complet, se rastoarna cu atentie si se imbraca cu frisca.