- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tortul Crant este un tort foarte cunoscut si indragit deoarece este dulce,aromat, usor de preparat si pe placul tuturor.
Ingrediente
- 100 gr zahar pudra
- 1 lingura miere de albine
- zeama si coaja de la 1 lamaie
- 50 gr ciocolata
- 100 gr faina
- 1 lingurita praf de copt
- 10 gr gelatina
- 4 oua
- 60 gr zahar
- 150 gr margarina sau unt
- 100 gr fulgi de migdale
- 150 gr nuci macinate
- 30 gr amidon
- 2 linguri visinata
- 500 ml frisca
Instructiuni de preparare
- Fierbi mierea cu 30 gr zahar, 3 liguri de ffrisca, 20 gr margarina, coaja de lamaie rasa si fulgii de migdale. Intinzi jumatate din cantitate pe hartia de copt si o coci 10 minute in cuptorul icins. Tai compozitia in 8 bucati cat este inca calda. Lasi restul sa se raceasca, apoi il zdrobesti.
- Separat, bati restul de margarina cu zahar, galbenusuri, ciocolata, nuci, faina, amidon si praf de copt. Adaugi albusurile batute spuma si omogenizezi. Coci aluatul timp de 50 de minute, intr=o forma tapetata cu hartie de copt, apoi lasi blatul sa se raceasca si il tai in 3 foi,pe orizontala.
- Bati frisca. Inglobezi visinata, gelatina dizolvata si jumatate din cantitatea de crant si ungi primele 2 foi de blat. Pui deoparte 3 lignuri de frisca, acoperi tortul si il dai la frigider pentru 3 ore, dupa acre il decorezi cu crant, frisca si migdale.