Tort Crant-varianta 2

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tortul Crant este un tort foarte cunoscut si indragit deoarece este dulce,aromat, usor de preparat si pe placul tuturor.

Ingrediente

    • 100 gr zahar pudra
    • 1 lingura miere de albine
    • zeama si coaja de la 1 lamaie
    • 50 gr ciocolata
    • 100 gr faina
    • 1 lingurita praf de copt
    • 10 gr gelatina
    • 4 oua
    • 60 gr zahar
    • 150 gr margarina sau unt
    • 100 gr fulgi de migdale
    • 150 gr nuci macinate
    • 30 gr amidon
    • 2 linguri visinata
    • 500 ml frisca

Instructiuni de preparare

  1. Fierbi mierea cu 30 gr zahar, 3 liguri de ffrisca, 20 gr margarina, coaja de lamaie rasa si fulgii de migdale. Intinzi jumatate din cantitate pe hartia de copt si o coci 10 minute in cuptorul icins. Tai compozitia in 8 bucati cat este inca calda. Lasi restul sa se raceasca, apoi il zdrobesti.
  2. Separat, bati restul de margarina cu zahar, galbenusuri, ciocolata, nuci, faina, amidon si praf de copt. Adaugi albusurile batute spuma si omogenizezi. Coci aluatul timp de 50 de minute, intr=o forma tapetata cu hartie de copt, apoi lasi blatul sa se raceasca si il tai in 3 foi,pe orizontala.
  3. Bati frisca. Inglobezi visinata, gelatina dizolvata si jumatate din cantitatea de crant si ungi primele 2 foi de blat. Pui deoparte 3 lignuri de frisca, acoperi tortul si il dai la frigider pentru 3 ore, dupa acre il decorezi cu crant, frisca si migdale.

Recomandari

Torturi