Tort cu ananas si ciocolata

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tortul cu ananas si ciocolata este un tort aromat, gustos care poate fi preparat pentru orice ocazie din viata dvs, sau poate fi preparat si ca desert la mesele intre prieteni.

Ingrediente

    PENTRU BLAT:

    • 90 gr zahar
    • 50 gr faina
    • 2 linguri cacao
    • 3 oua
    • 1 plic zahar vanilat
    • 50 gr amidon
    • 1 plic praf de copt

    PENTRU CREMA:

    • 30 gr gelatina
    • 250 gr frisca lichida
    • 90 gr zahar
    • 100 gr ciocolata
    • 800 gr compot de ananas
    • 500 gr mascarpone
    • 1 lamaie
    • 200 gr frisca batuta

Instructiuni de preparare

  1. Pentru blat, cerni faina, amidonul, cacaua si praful de copt. Bati albusurile spuma tare, apoi adaugi zaharul, zaharul vanilat si 2 linguri de apa calda si bati in continuare. Incorporezi treptat, amestecand de jos in sus, galbenusurile in amestecul de faina.
  2. torni compozitia intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt si coci blatul la foc mediu, in cuptorul incins, pentru 35 de minute.
  3. Pentru crema, inmoi gelatina in 300 ml zeama de compot, iar dupa 10 minute, o dizolvi la bain marie. Mixezi mascarpone cu frisca lichida, zaharul si zeama de lamaie. Torni in fir subtire gelatina calduta si omogenizezi. Incorporezi ananasul taiat bucati si dai crema la frigider. Dupa 15 minute, inglobezi in crema si frisca batuta spuma.
  4. Scoti din forma blatul racit si indepartezi hartia de copt. Asezi din nou blatul in forma si torni deasupra crema. Introduci tortul la frigider pentru cel putin 4 ore, apoi il decorezi dupa imaginatie.

Recomandari

Torturi