Tort fin cu nuci si cacao

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tortul fin cu nuci si cacao este un tort deosebit, care se prepara rapid si cu care puteti face senzatie indiferent de ocazia pentru care il preparati.

Ingrediente

    • 6 oua
    • 50 gr cacao
    • 2 portocale
    • sare
    • 20 gr ciocolata
    • 250 gr zahar
    • 250 gr nuci macinate
    • 200 ml apa
    • 250 ml frisca lichida
    • 1 lingura unt si 1 lingura faina pentru forma

Instructiuni de preparare

  1. Oparesti nucile cu apa fiarta si le lasi la racit. Separi albusurile de galbenusuri si freci galbenusurile cu zaharul pana se dizolva. Adaugi nucile, cacaua, coaja rasa si zeama portocalelor si omogenizezi bine.
  2. bati spuma tare albusurile cu putina sare si le incorporezi in compozitie, amestecand de jos in sus. Torni compozitia intr-o forma de tort unsa cu unt si tapetata cu faina si o coci  in cuptorul incins, la foc moderat, timp de o ora, fara sa deschizi usa cuptorului.
  3. lasi blatul sa se raceasca in forma, apoi il asezi pe un platou, il imbraci in frisca batuta si il decorezi cu ciocolata rasa.

Recomandari

Torturi