- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tortul cu struguri si capsune este un tort delicios, mai ales daca sunteti mari amatori de prajituri cu fructe. Tortul cu struguri si capsune este tortul ideal pentru mesele in familie.
Ingrediente
PENTRU BLAT:
- 10 linguri faina
- 2 plicuri zahar vanilat
- hartie de copt
- 10 oua
- 10 linguri zahar
- 1 lingura margarina
PENTRU CREMA:
- 375 gr margarina
- 1 plic budinca de vanilie
- 3 linguri zahar
- 300 gr capsune
- 200 gr ciocolata alba si neagra
- 400 gr crema de ciocolata cu arahide
- esenta de rom
- esenta de vanilie
- 400 ml lapte
- 300 gr struguri fara samburi
- 200 ml frisca lichida
PENTRU SIROP:
- 6 linguri zahar
- esenta de vanilie
- 200 ml apa
- 2 plicuri zahar vanilat
Instructiuni de preparare
- Pentru blat, separi albusurile de galbenusuri. Bati spuma albusurile cu putina sare si zahar. Adaugi treptat galbenusurile frecate cu zaharul vanilat si faina in ploaie si amesteci usor, de jos in sus. Ungi o cratita de 3 kg cu margarina si o tapetezi cu hartie de copt. Coci blatul in cuptorul incins, la foc mediu, timp de 20-25 de minute.
- Intre timp, prepari crema. Freci spuma 250 gr margarina la temperatura camerei cu crema de ciocolata si esenta de rom.
- Pentru crema alba prepari budinca de vanilie conform indicatiilor de pe plic. Freci margarina ramasa cu esenta de vanilie si incorporezi budinca racita, lingura cu lingura.
- Pentru sirop, fierbi zaharul cu apa si zaharul vanilat, iar la final adaugi esenta de vanilie.
- Cand cremele, siropul si blatul s-au racit se asambleaza tortul. Tai blatul racit in 3 foi orizontale, pe care le insiropezi separat. Intinzi 3/4 din crema maro pe unl din blaturi, iar deasupra pui strugurii. Suprapui al doilea blat, il ungi cu crema alba, asezi capsunele taiate pe lungime si acoperi cu al treilea blat. Imbraci tortul cu crema ramasa, il decorezi cu frisca batuta si cu fructe sau ciocolata topita la bain-marie.