Tort Diplomat fara blat

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tortul Diplomat fara blat este un tort delicios, rapid si foarte aromat. Daca doriti puteti sa ii preparati si un blat subtire in pandispan sau puteti face un blat din piscoturi insiropate.

Ingrediente

    • 1 litru frisca lichida
    • 4 oua
    • 100 gr stafide
    • 2 plicuri zahar vanilat
    • 4 plicuri gelatina
    • 1 plic intaritor de frisca
    • 400 gr zahar
    • esenta de vanilie
    • 1 cutie compot de ananas
    • 1 banana
    • 1 lamaie
    • 1 portocala

Instructiuni de preparare

  1. Puui gelatina intr-o cana cu 100 ml apa, la temperatura camerei si o lasi 10 minute. bati frisca lichida apoi o dai la rece. Amesteci galbenusuri;e cu 300 gr zahar. rastorni gelatina inchegata peste sucul de  la compotul de ananas si pui totul la baie de abur pana se disolva. Intre timp, incerci compozitia cu degetul: aceasta nu trebuie  sa friga, ci sa fie calduta. iei compozitia de pe baia de abur si o amesteci cu galbenusurile frecate cu zahar. Omogenizezi totul pana devine ca o ciulama, la care adaugi  coaja rasa si sucul de la lamaie.
  2. Bati spuma albusurile cu 100 gr zahar. tai fructele arunt, amesteci albusurile cu galbenusurile, adaugi frisca, fructele, stafidele, zaharul vanilat si putina esenta de vanilie. Inainte sa amesteci totul cu frisca, opresti putina pentru ornat si adaugi praful de intaritor de frisca.
  3. Torni amestecul obtinut intr-o forma de tort, tapetata cu folie de plastic si o dai la rece 10 ore ( peste noapte). Dupa ce s-a inchegat, rastorni tortul pe un platou si ornezi cu frisca si fructe.

NOTA:

Din cantitatea mentionata in reteta ies 2 torturi medii sau unul mare.

Recomandari

Torturi