Tort dietetic

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Acest tort delicios este indicat pentru cei care sunt bolnavi de diabet fiind genul de desert ideal in diverse regimuri. Este foarte bun si inhiba pofta continua de dulce.

Ingrediente

    PENTRU BLAT:

    • 3 galbenusuri
    • 3 linguri de fructoza
    • 150 gr de unt
    • 2 linguri de faina integrala
    • 2 linguri de tarate
    • 3 linguri de cacao
    • 100 ml de lapte dulce caldut
    • 1 plic de praf de copt
    • esenta de rom

    PENTRU CREMA:

    • 200 ml de frisca lichida
    • 450 gr de iaurt degresat
    • 2 plicuri de gelatina granule
    • esenta de rom
    • 5 linguri de fructoza

    PENTRU ORNAT:

    • fructe proaspete sau din compot (fara zahar)

Instructiuni de preparare

  1. Pentru blat  bati galbenusurile cu fructoza si cu untul moale. Adaugi cacaua, esenta de rom,laptele si faina amestecat in prealabil cu praful de copt si  taratea.
  2. Torni aluatul intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt si o lasi la cuptor (preincins la 180 de grade Celsius) timp de 30 de minute. Scoti blatul cand e gata si il lasi la racit.
  3. Bati frisca lichida cu fructoza, adaugi iaurtul si esenta de rom. Lasi gelatina la inmuiat in putin apa rece apoi o dizolvi pe baie de aburi. Cand e gata o omogenizezi in crema si amesteci bine.
  4. Tai blatul in doua pe orizontala.
  5. Asezi baza pe un platou pastrand marginile de la forma de tort si insiropezi cu un sirop preparat din  apa calduta, fructoza si esenta de rom. Torni jumatate din crema preparata si o dai la frigider timp de 2 ore ca sa se intareasca. Scoti apoi tortul din frigider, asezi al doilea blat insiropat, torni peste restul de crema si dai iar la rece pentru 2 ore.
  6. Dupa ce s-a intarit ornezi cu fructe proapete sau din compot (fara zahar).

Recomandari

Torturi