- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tuturor ne plac ciresele iar acest tort ne va face sa iubim tot ceea ce inseamna prajitura cu cirese.Gustul placut al tortului ne face se uitam ca de fapt este doar un .....simplu tort cu cirese.
Ingrediente
- 350 gr de cirese fara samburi
- 150 gr de faina
- putina scortisoara
- 50 gr de zahar pudra
- un ou
- 30 ml de lapte
- 100 gr de unt topit
PENTRU TOPPING:
- 25 gr de faina
- 1/4 lingurita de scortisoara
- 25 gr de zahar pudra
- 25 gr de unt topit
Instructiuni de preparare
- Preincalziti cuptorul la 180 de grade Celsius. Luam o forma de tort si o tapetam cu hartie de copt unsa cu putin unt.
- Ciresele se taie in jumatati, se spala si le lasam intr-un bol.
- Intr-un castron mare cerneti faina impreuna cu scortisoara, adaugati zaharul si faceti o gaura in mijloc.
- In alt castron amestecati ouale cu laptele si cu untul topit. Incorporam in amestecul obtinul faina pe care am cernit-o. Framantati aluatul pana se obtine un aluat neted care se pune in forma de tot. Uniformizati aluatul apoi puneti ciresele apasandu-le usor in aluat cu o furculita.
- Pentru a prepara toppingul amestecam intr-un castron ingredientele pentru topping. Framantati amestecul cu varful degetelor si imprastiati peste ciresele de pe tort.
- Tortul se da la cuptor pentru 30-35 de minute,dupa care se scoate si se lasa sa se racoreasca pentru 15 minute.
- Tortul se taie felii si se orneaza cu bucati de cirese si zahar brun.