- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tortul cu biscuiti si fructe este desertul perfect in zilele de vara, si se prepara foarte usor.
Ingrediente
- 750 gr branza de vaci
- 100 gr zahar pudra
- 100 gr unt
- 150 gr biscuiti
- 1 plic gelatina
- 3 linguri suc de fructe
- 3 linguri zeama de lamaie
- 4 kiwi
- 1 portocala
- 10 cirese
- 50 ml frisca lichida
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 10 portii
Timp de preparare 3 ore
- Speli ciresele, le lasi la scurs, apoi le scoti samburii. Inmoi gelatina in sucul de fructe, iar dupa 10 minute o topesti la bain- marie.
- Intr-un castron, mixezi branza de vaci cu zaharul pudra, untul inmuiat la temperatura camerei si gelatina calduta. Cureti portocala si kiwi de coaja si le tai in rondele.
- Intr-o tava mica, dar cu peretii inalti sau intr-o forma de tort, pui un strat de biscuiti, pe care ii stropesti cu zeama de lamaie, apoi un strat de crema cu branza si unul de fructe. Repeti straturile pana cand termini ingredientele, ultimul strat fiind de branza. Pastrezi cateva felii de fructe pentru decor.
- Dai tortul la rece pentru 2 ore, apoi il decorezi cu frisca batuta si fructe.