Tortul cu caise este un tort aromat foarte gustos, perfect pentru orice ocazie.
Ingrediente
250 gr faina
200 gr unt
75 gr zahar
3 linguri cu lapte
sare
250 gr gem
10 caise coapte sau 20 de jumatati de caise scoase din dulceata
4 albusuri
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6-8 persoane
Faci un aluat frantuzesc din faina, unt, lapte, zahar si sare. Framanti pana devine pasta omogena, lasi o ora la rece, intinzi foaie, impaturesti, lasi la congelator jumatate de ora, intinzi iar foaie, impaturesti, intinzi foaie de marimea tavii de prajituri, imparti in 4, faci 4 bile, pe care le bati de planseta putin infainata.
Intinzi 4 foi, le coci pe fundul tavii, le scoti cu atentie si le ungi cu spuma de ou in care ai incorporat 1 cana plina cu gem de caise. Lipesti foile intre ele, iar foaia de deasupra o decorezi cu jumatati de caise.
Tai felii potrivit de mari cand tortul s-a racit si servesti ca desert.