- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tortul Regina Maria este un tort delicios, aromat care va va face sa va aduceti cu drag aminte de ocazia cu care l-ati preparat.
Ingrediente
PENTRU BLATUL 1:
- 5 linguri zahar
- 5 linguri apa
- 5 linguri faina
- 5 oua
- 15 gr pt uns forma
PENTRU BLATUL 2:
- 200 gr zahar
- 2 linguri faina
- 4 albusuri
- 200 gr nuci
- 15 gr pt uns forma
PENTRU CREMA SI DECOR:
- 200 gr zahar pudra
- 2 linguri cacao
- 50 gr ciocolata alba
- 4 galbenusuri
- 250 gr unt
Instructiuni de preparare
- Pentru blatul 1, bati albusurile spuma tare cu zaharul, apoi incorporezi treptat galbenusurile, apa si faina, amestecand pe verticala. Torni compozitia intr-o forma tapetata cu hartie de copt unsa cu unt, si coci blatul 30 de minute, la foc mediu.
- Pentru blatul 2, procedezi la fel ca la primul, dar nu adaugi apa, ci nucile prajite, racite si zdrobite putin.
- Pentru crema, mixezi galbenusurile cu zaharul si cacaua, pe baie de abur pana se ingroasa, apoi o lasi sa se raceasca. Freci untul spuma si incorporezi crema de cacao racita.
- Tai primul blat in doua foi. Pui o foaie pe un platou, o ungi cu crema asezi blatul cu nuci uns cu crema si acoperi cu foaia ramasa. Imbraci tortul in crema si il decorezi cu ciocolata ramasa.
- Tortul decorat il dai la frigider pentru 3 ore, apoi poate fi feliat si servit.