- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Se potriveste sa pregatim tortul de ciocolata in doua culori in zile mai speciale. Glazura de ciocolata de pe deasupra face ca tortul sa arate imbietor, farmecul tortului fiind acela ca nu este deloc greu de preparat.
Ingrediente
PENTRU BLAT:
- 100 gr ciocolata neagra
- 3 oua
- 90 gr unt
- 100 gr faina
- 50 gr miez de nuca macinat
- 100 gr zahar
- 1 plic praf de copt
PENTRU UMPLUTURA;
- 300 ml frisca lichida
- 150 gr ciocolata
PENTRU DECOR;
- 150 gr ciocolata
- 2 linguri ulei
- fasii de ciocolata amaruie
Instructiuni de preparare
- Pentru a prepara blatul se separa galbenusurile de albusuri.galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se obtine o pasta albicioasa. Se adauga treptat faina si se amesteca in continuare cu o spatula de lemn, pana se omogenizeaza compozitia.
- Separat, se topeste ciocolata neagra in bain-marie cu o lingura de apa, apoi se adauga untul, amestecand energic pana se obtine o compozitie neteda, care se incorporeaza aluatului preparat anterior.
- La final, se includ nucile macinate, amestecate cu albusurile batute spuma tare cu putina sare. Se toarna compozitia intr-o forma de tort unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt.se coace aproximativ 30 de minute la foc potrivit, dupa care se lasa sa se raceasca.
- Pentru prepararea umpluturii, se aduce frisca lichida la punctul de fierbere, dar nu se da in fiert, si se adauga ciocolata alba. Se amesteca pana se topeste.Se lasa la rece 1-2 ore, dupa care se bate cu mixerul.
- Se taie blatul in doua parti pe orizontala.si se pune intre el crema de frisca cu ciocolata.Se imbraca tortul cu crema, lasand multa deasupra. Se toarna ciocolata alba topita cu putin ulei,deasupra si se pastreaza tortul la rece pana in momentul servirii.