- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tortul cu nuca si ciocolata ofera un moment de rasfat in orice moment al zilei.Poate fi preparat si in zile festive dar si cand aveti chef de ceva dulce si foarte bun.Combinatia nuca-ciocolata echilibreaza gustul amarui-dulce oferind un moment delicios.
Ingrediente
PENTRU BLAT:
- 250 gr zahar tos
- 2 plicuri zahar vanilat
- 350 gr faina
- 8 oua
- 150 gr ciocolata
- 2 linguri de ness preparat
- 300 gr unt
- 1 plic praf de copt
- 100 gr miez de nuca
PENTRU CREMA:
- 200 ml frisca lichida
- 4 galbenusuri
- esenta de vanilie
- 200 gr zahar
- 50 gr nuca macinata
PENTRU ORNAT:
- 50 gr nuci zdrobite
- 50 gr ciocolata neagra rasa
Instructiuni de preparare
- Pentru a prepara blatul se freaca untul cu 150 gr de zahar tos si cu cele doua pliculete de zahar vanilat. Se adauga treptat galbenusurile de ou, nessul,nuca macinata, faina cernuta cu praful de copt. Se amesteca compozitia apoi se adauga albusurile batute spuma, amestecand cu o spatula cu miscari lente de jos in sus. La final se adauga restul de zahar si ciocolata topita la bain-marie si racita.
- Compozitia se toarna intr-o forma de tort unsa cu unt si tapetata cu faina sau cu hartie de copt si se baga in cuptoul incins pentru 35-40 de minute, la foc moderat.
- Intre timp se prepara crema,batand continuu galbenusurile cu zaharul in bain-marie, pana cand crema se ingroasa. Se ia compozitia de pe aburi si, dupa ce se raceaste se adauga nuca macinata, esenta de vanilie si frisca batuta spuma tare.
- Cand blatul este gata se scote din forma si se lasa sa se raceasca, apoi se taie in trei felii pe orizontala. Se umplu feliile de blat cu crema iar deasupra si marginile se ung tot cu crema si se decoreaza cu nuci zdrobite si cu ciocolata rasa din belsug.