- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Ce poate fi mai delicios decat un tort cu ciocolata? Nimic. Si daca mei este si genul de tort care se prepara repede si este foarte bune....cu atat mai bine.Laudele nu vor intarzia sa apara, iar dumneavoastra veti savura un desert de nota 10.
Ingrediente
PENTRU BLAT:
- 500 gr zahar
- 300 gr unt
- 6 oua
- 200 gr ciocolata neagra de menaj
- 2 plicuri zahar vanilat
- 220 gr faina
PENTRU GLAZURA:
- 250 gr ciocolata neagra de menaj
- 100 ml frisca lichida
- 120 gr unt
Instructiuni de preparare
- Se pun ciocolata si untul si se pun intr-un vas pe bain-marie pana cand se topesc. Se amesteca pana se omogenizeaza, apoi se lasa sa se raceasca, iar cand crema este racita complet se incorporeaza treptat ouale, faina cernuta, zaharul si zaharul vanilat. Se amesteca pana se incorporeaza toate ingredientele, amestecand continuu.
- Se unge cu unt o forma de tort in care apoi se toarna aluatul format si se baga in cuptorul incins pentru 30 de minute, la foc moderat. Cand timpul a trecut, se opreste cuptorul, lasand forma in cuptor inca 5 minute.
- Intre timp se prepara glazura: pe baie de abur se topesc ciocolata si untul, apoi se iau de pe abur, se amesteca si cand se omogenizeaza se adauga frisca lichida. Se amesteca continuu si se lasa sa se raceasca complet.
- Glazura obtinuta se pune peste blatul racit, se niveleaza si se decoreaza dupa cum doriti, si se baga la rece pentru 2-3 ore.