Tort cu crema de mascarpone

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tortul cu crema de mascarpone trebuie sa il incercati daca aveti ocazia, pentru ca este un desert cu care va puteti mandri in fata prietenilor.

Ingrediente

    • blat de tort din accao
       
    • 400 gr mascarpone
    • 400 gr ciocolata cu lapte
    • 40 ml amaretto
    • 130 gr zahar pudra
    • 150 ml expresso
    • 5 galbenusuri
    • 1 tub de frisca

Instructiuni de preparare

  1. Se bat cu mixerul galbenusurile impreuna cu zaharul pudra pana cand amestecul devine o spuma alba. Se adauga crema mascarpone si se bate in continuare pana cand compozitia se intareste. Amestecul rezultat se tine la frigider 4 ore.
  2. Topim ciocolata in bain-marie si pregatim siropul pentru insiroparea blatului de tort. Siropul se obtine din amestecul unei cesti de cafea cu 1 paharel de amaretto.
  3. In timp ce se topeste ciocolata, insiropam prima foaie de blat, peste care intindem crema mascarpone. Repetam procesul si pentru a doua foaie de blat. Dupa ce adaugam si a treia foaie de blat, turnam ciocolata topita astfel incat sa acopere intreaga  suprafata a tortului. Pentru decorare folosim frisca, pe care o modelam cu o scobitoare dupa imaginatie.
  4. Tortul se pune la frigider pentru a se intari, iar in momentul taierii folositi un cutit ascutit  cu lama tinuta in apa fierbinte.

Recomandari

Torturi