- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tortul cu crema de mascarpone trebuie sa il incercati daca aveti ocazia, pentru ca este un desert cu care va puteti mandri in fata prietenilor.
Ingrediente
Instructiuni de preparare
- Se bat cu mixerul galbenusurile impreuna cu zaharul pudra pana cand amestecul devine o spuma alba. Se adauga crema mascarpone si se bate in continuare pana cand compozitia se intareste. Amestecul rezultat se tine la frigider 4 ore.
- Topim ciocolata in bain-marie si pregatim siropul pentru insiroparea blatului de tort. Siropul se obtine din amestecul unei cesti de cafea cu 1 paharel de amaretto.
- In timp ce se topeste ciocolata, insiropam prima foaie de blat, peste care intindem crema mascarpone. Repetam procesul si pentru a doua foaie de blat. Dupa ce adaugam si a treia foaie de blat, turnam ciocolata topita astfel incat sa acopere intreaga suprafata a tortului. Pentru decorare folosim frisca, pe care o modelam cu o scobitoare dupa imaginatie.
- Tortul se pune la frigider pentru a se intari, iar in momentul taierii folositi un cutit ascutit cu lama tinuta in apa fierbinte.