- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Acest tort de fructe este un tort rapid, economic si foarte usor de preparat.
Ingrediente
- 6 galbenusuri fierte tari
- 200 gr unt
- 200 gr marmelada de fructe
- 100 gr zahar vanilinat
- 200 gr zahar tos
- sare
- 250 gr faina
- 2 banane
- 1 portocala
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6-8 persoane
- Treci galbenusurile pe razatoarea mica, amesteci cu crema spumoasa obtinuta din unt si zahar, omogenizezi, adaugi un praf de sare si zaharul vanilinat si mai amesteci 2-3 minute.
- Torni faina in ploaie si obtii un aluat pe care-l pui la copt in forma rotunda.
Scoti din cuptor dupajumatate de ora, racesti si tai in doua pe lat.
- Faci din banane un piure consistent, il intinzi pe felia de la baza, acoperi cu felia de sus si ungi cu marmelada, decorezi cu felii de portocala, lasi la rece.