- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Nu este nimic mai bun ca o felie de tort delicios de fructe uscate la o ceaşcă de ceai sau cafea dupa amiaza. Si este chiar mai bine dacă tortul se prepara rapid şi uşor.
Ingrediente
PENTRU BLAT:
- 200 gr margarina
- 1 plic praf de copt
- 3 linguri zahar pudra
- 500 gr faina
- 100 ml apa
- sare
PENTRU UMPLUTURA:
- 500 gr branza proaspata de vaci scursa
- 4 oua
- 100 gr fructe confiate
- 2 linguri gris
- 125 gr zahar tos
- 60 gr stafide aurii
- 1 lamaie
- 3 linguri de rom
PENTRU DECOR:
- fructe confiate
- 2 linguri de zahar pudra vanilinat
- frunze de menta proaspete
Instructiuni de preparare
- Pentru preparararea blatului se amesteca margarina cu apa,zaharul pudra, putina sare adaugand apoi si pliculetul de praf de copt.Se adauga faina si se framanta un aluat potrivit de tare. Daca mai este nevoie, se mai poate adauga faina. Se opreste un sfert din aluat, iar restul il intinzi intr-o foaie cu care imbraci o forma de tort, imbracand cu aluatul si marginile formei.
- Pentru preparararea umpluturii, se mixeaza branza proaspata de vaci cu galbenusurile, adaugate pe rand, cu grisul, zaharul, adaugand si putina sare. Se adauga stafidele macerate in prealabil 10 minute in rom si scurse, fructele confiate taiate bucati si coaja rasa de lamaie. Se amesteca totul cu o spatula de lemn. La sfarsit se incorporeaza delicat albusurile batute spuma tare cu putina sare.
- Se toarna compozitia in forma, peste aluat, si se acopera cu o foaie subtire, facuta din aluatul oprit. Se coace 30-40 de minute la foc potrivit.
- Dupa ce s-a rumenit se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca complet. Abia cand este complet rece se poate scoate din forma.
- Se decoreaza cu zahar pudra vanilinat, adaugand fructe confiate si frunze proaspete de menta.