- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tortul cu mere intregi este un tort foarte gustos, pe care il puteti prepara chiar si in ocaziile speciale din viata dvs.
Ingrediente
- 10 mere
- 75 gr unt
- 6 linguri zahar
PENTRU BLAT:
- 6 linguri zahar
- 6 linguri apa rece
- coaja rasa de la o lamaie
- 6 oua
- 6 linguri faina
- 2 plicuri zahar vanilat
PENTRU SIROP:
- 100 ml apa
- 100 gr zahar
- 2 linguri rom
PENTRU DECOR:
- 400 gr frisca
- portocale si kiwi
Instructiuni de preparare
- Cureti merele de coaja si le scobesti cu ajutorul unui cutit ascutit. Le pui 5 minute in apa clocotita cu putina sare, apoi scoti merele si le lasi la scurs, timp in care pui zaharul intr-o cratita cu peretii inalti si il lasi sa se caramelizeze pana cand devine aramiu. Adaugi untul si il intinzi pe toata suprafata cratiteti. Lasi putin sa se raceasca, dupa care asezi unele langa altele merele scurse
- Bati albusurile spuma tare cu zaharul si apa rece, adaugi treptat galbenusurile, zaharul vanilat, coaja de lamaie si faina. Omogenizezi cu miscari usoare verticale, apoi intinzi spuma peste merele din cratita si dai la cuptor. Cand este gata, lasi blatul sa se raceasca, apoi il insiropezi si il servesti decorat cu frisca din abundenta si fructe.