- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tortul cu nuci si ciocolata este genul de tort pe care cu totii il apreciem mai ales de Craciun.Este un desert delicios si rafinat care se prepara destul de rapid si cu putine ingrediente.
Ingrediente
- 140 gr ciocolata de menaj
- 165 gr zahar
- 40 gr miez de nuca
- 4 oua
- 1/2 plic de zahar vanilat
- zahar pudra
- sare
Instructiuni de preparare
- Macina nucile amestecate cu ciocolata si cu 60 gr de zahar.
- Bate galbenusurile intr-un castron impreuna cu zaharul ramas pana devin spumoase. Adauga nucile si ciocolata macinate si zaharul vanilat, ametsecand totul bine.
- Bate albusurile spuma tare cu putina sare, apoi incorporeaza-le usor in compozitie, amestecand usor de jos in sus. Toarna compozitia intr-o forma rotunda cu marginile detasabile, imbracata pe fund cu hartie de copt, apoi bagi tava in cuptorul incins pentru 35 de minute.
- Cand este gata lasa-l sa se raceasca, abia apoi scoate-l din forma. Presara zahar pudra si serveste.
Sugestie:
Poti diversifica aceasta reteta adaugand, dupa gust, fructe uscate taiate, Vei obtine un tort bogat, potrivit pentru sarbatorile de iarna cand, prin traditie, se obisnuieste sa se manance acest tip de fructe la sfarsitul mesei.