- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tortul cu struguri este aromat, delicios si foarte usor de preparat.
Ingrediente
PENTRU ALUAT:
- 150 gr zahar pudra
- 5 oua
- 1 plic budinca cu gust de vanilie
- 100 gr ciocolata rasa
- 200 gr unt moale
- 1 plic zahar vanilat
- 170 gr faina
- 1/2 plic praf de copt
- 100 gr nuci macinate
- 50 gr zahar
PENTRU CREMA:
- 2 plicuri zahar vanilat
- 1 lingurita esenta de rom
- 500 ml frisca lichida
- 250 gr struguri negri
PENTRU DECOR:
- 1 ciorchine de struguri
- zahar pudra cu aroma de vanilie
Instructiuni de preparare
- Se amesteca untul cu zaharul pudra, zaharul vanilat si cu galbenusurile, pana cand se obtine o spuma.
- Separat, se amesteca faina cu praful de budinca si praful de copt, cu spuma de unt si se adauga ciocolata si nucile.
- Se bat spuma albusurile cu zaharul, apoi se incorporeaza in aluat. Se omogenizeaza apoi aluatul se toarna intr-o forma de tort cu pereti detasabili, tapetata cu hartie de copt. Se niveleaza uniform, apoi se baga tava in cuptorul incins, unde se coace 45 de minute, la foc moderat.
- Cand aluatul este gata, se lasa sa se racoreasca, apoi cu ajutorul unei linguri se scobeste si se lasa o margine cu grosimea de 1,5 cm. Bucatile de aluat scose se faramiteaza usor.
- Se bate frisca si se amesteca cu zaharul vanilat. Se adauga 2/3 din firimituri, strugurii si esenta de rom, si se amesteca usor. Crema se iasaza sub forma unei cupole, iar restul de firimituri se presara deasupra, impreuna cu zaharul pudra.
- Tortul se da la rece pana in momentul servirii, cand se decoreaza cu un ciorchine de struguri inainte de a-l aduce la masa.