Tort cu zmeura si iaurt

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tort cu zmeura si iaurt este foarte gustos si aromat, fiind de cele mai multe ori o reteta perfecta pentru un desert delicios!

Ingrediente

    • 130 gr faina
    • 225 ml frisca lichida
    • 1 plic zahar vanilat
    • 130 gr zahar pudra
    • sare
    • 400 gr iaurt natur
    • 70 gr zahar pudra
    • 8 foi de gelatina
    • 100 gr unt
    • 1 galbenus
    • 500 gr zmeura congelata

Instructiuni de preparare

  1. Untul taiat cuburi, zaharul pudra si zaharul vanilat, galbenusul, sarea si faina se framanta pana se obtineun aluat fraged neted, adaugand daca e cazul  1-2 linguri de apa rece. Aluatul se pune la rece timp de 1 ora.
  2. Se intinde din aluatul rece o foaie rotunda (aprox. 26 cm) intre doua pungi de congelator taiate si se aseaza ca baza intr-o forma cu fund detasabil (aprox. 26 cm), unsa. Se inteapa de mai multe ori cu o furculita, se acopera cu hartie de copt si se umple boabe de fasole. Se precoace in cuptorul incins, la foc mediu , timp de 15 minute. Se indeparteaza hartia si boabele si se mai coace 5 minute, pana devine crocant, dupa care se lasa sa se raceasca.
  3. Zmeura se decongeleaza si se lasa sa se scurga pe o sita, se recupereaza putin lichid. Gelatina se inmoaie in apa rece. Frisca se bate spuma tare, iar apoi se pune la rece. Se amesteca iaurtul si zaharul pana se dizolva zaharul, se incorporeaza zmeura. Se scoate gelatina din folie, prin presare, si se dizolva cu 3 linguri de zeama de zmeura, la foc mic. Se incorporeaza rapid cateva linguri de crema cu iaurt. Apoi se adauga aceasta crema la restul de iaurt cu zmeura.
  4. Cand crema incepe sa se gelifieze, se incorporeaza frisca. Marginea formei cu fund detasabil (curatata) se aseaza in jurul aluatului fraged. Pe aluat se repartizeaza crema si se pune la rece min. 4 ore. Inainte de servire se indeparteaza forma si se orneaza tortul cu zmeura.

Recomandari

Torturi