- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tortul de ciocolata pentru indragostiti este un tort aromat si gustos, pe care il puteti prepara pentru persoana iubita cu ocazia Zilei Indragostitilor.
Ingrediente
PENTRU BLAT:
- 100 gr faina
- 2 linguri lapte dulce
- 1 lingura cacao
- 1/2 lingurita praf de copt
- 100 gr unt, la temperatura camerei
- 1/2 lingurita esenta de vanilie
- 100 gr zahar
- 2 oua
PENTRU CREMA SI GLAZURA:
- 50 gr zahar
- 1/2 lingurita esenta de vanilie
- 50 ml lapte condensat
- 25 gr unt
- 75 gr ciocolata neagra
PENTRU DECOR:
- zahar
- ciocolata rasa sau zdrobita
USTENSILE
- tava de copt
- 2 forme de tort medii in forma de inima
Instructiuni de preparare
- Ungeti formele de tort cu unt topit, presarati-le cu faina, apoi surplusul scuturati-l.
- Amestecati ingredientele pentru prepararea blatului si bateti bine cu mixerul sau cu telul, pana cand se omogenizeaza, iar amestecul devine ferm, de consistenta cremoasa.
- Impartiti amestecul in cele doua forme, umplandu-le nnumai pana la jumatate, iar daca v-a mai ramas compozitie puteti prepara briose. Puneti formele pe o tava de copt si coaceti 15 minute, pana cand produsul este elastic.Scoateti formele din coptor, lasati-le sa se raceasca putin, apoi rasturnati-le pe un gratar.
- Dizolvati zaharul in laptele condensat, pe foc mic. Aduceti amestecul la punctul de fierbere si lasati-l sa fiarba fara clocot si fara a amesteca, pentru cateva minute, dupa care luati craticioara de pe foc.
- Zdrobiti marunt ciocolata si amestecati- cu laptele pana cand se topeste complet. Adaugati untul si esenta de vanilie si continuati pana se obtine un amestec omogen si lucios. Turnati amestecul intr-un bol si acoperiti cu folie de plastic, apoi dati-l deoparte pana se raceste complet.
- Ungeti un blat cu glazura de ciocolata si acoperiti cu al doilea blat. Glazurati cu grija marginile si apoi partea superioara a tortului. Pentru a netezi mai bine, inmuiat paleta din cand in cand in apa fierbinte. In caz contrar veti obtine valuri de ciocolata.
- Decorati tortul dupa preferinta si dati-l la rece 2-3 ore inainte de a-l servi.