- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tortul Raffaello este un tort foarte gustos cu care ii veti surprinde pe toti, mai ales pe cei mici...
Ingrediente
PENTRU BLAT:
- 1 plic praf de copt
- 150 gr zahar
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 4 linguri lapte de cocos
- 5 oua
- 5 linguri faina
- 3 linguri pesmet
PENTRU CREMA:
- 400 ml lapte de cocos
- 150 gr nuca macinata
- 1 lingurita esenta de migdale
- 170 gr zahar
- 1 litru lapte
- 9 linguri amidon alimentar
- 150 gr fulgi nuca de cocos
- 50 gr fulgi de migdale
Instructiuni de preparare
- Pentru blat, amesteca galbenusurile cu zaharul, iar albusurile se bat spuma.Cele doua compozitii se amesteca, iar in pasta obtinuta se incorporeaza faina, praful de copt si pesmetul, apoi se adauga 4 linguri de lapte de cocos si esneta de vanilie. Aluatul obtinut se toarna intr-o forma de tort tapetat cu hartie de copt si se coace in cuptorul incins pana cand scobitoarea iese curata.
- Pentru crema, se pun la fiert laptele de coco cu un litru de lapte. Se pastreaza o cana de lapte in care se dizolva amidonul si zaharul. Cand incepe sa fiarba, se toarna compozitia si se amesteca pana se ingroasa, apoi se lasa sa se raceasca.
- Crema se imparte in doua: o parte se amesteca cu nuca macinata si esenta de migdale si cealal se amesteca cu nuca de cocos si esenta de vanilie.
- Blatul racit se taie in doua, iar intre blaturi se alterneaza cremele.Din crema de cocos se pastreaza cantitatea necesara pentru a acoperi tortul.Deasupra, peste crema de cocos se pun fulgi de cocos si migdalele.