Tort de curmale

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tortul de curmale este un tort racoritor si foarte aromat cu fine arome orientale. Deoarece se prepara rapid tortul de curmale poate fi preparat chiar si daca nu este o ocazie deosebita.

Ingrediente

    PENTRU BLAT:

    • 300 gr zahar
    • 100 gr nuca
    • 1 plic zahar vanilat
    • 9 albusuri
    • 2 linguri zeama de lamaie
    • 200 gr curmale
    • 80 gr migdale

    PENTRU CREMA:

    • 300 gr zahar
    • 1 plic zahar vanilat
    • 9 galbenusuri
    • 300 gr unt
    • 8 linguri esenta de cafea concentrata


Instructiuni de preparare

  1. Se bat tare albusurile, apoi se adauga cate putin zaharul tos si se bat in continuarepana cand spuma creste si se intareste. Se bate apoi spuma la caldura, pe foc mic,  se adauga zeama de lamaie si se bate in continuare.
  2. Cand albusul este foarte bine batut si se adauga nucile macinate, migdalele si curmalele taiate foarte subtire si se amesteca foarte usor cu lingura, de jos in sus, ca albusul sa se mentina tare ( daca se inmoaie nu mai creste).
  3. Se unge cu unt o tava , se presara cu faina si se toarna in ea compozitia. Se introduce tava in cuptorul cald si se lasa focul foarte mic. Nu se deschide usa cuptorului 20 de minute. Cand tortul eset gata copt se scoate din cuptor, se lasa 4-5 minute si se taie in doua pe lungime.
  4. Se ia o parte din blat, se asaza pe un platou, se pune un strat de crema, apoi se asaza cel de al doilea blat. Se toarna restul de crema deasupra si se imbraca cu el tortul.
  5. Crema se prepara astfel:  Se freaca bine galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat la caldura, pe foc mic. Cand s-au intarit bine se adauga esenta de cafea. Untul se freaca spuma ca a iasa din el apa, se scurge bine (untul se ia la frecat cand este tare, scos din frigider). Se amesteca cate o lingura din crema in unt, se freaca bine si se foloseste pentru umplerea blatului de tort.

Recomandari

Torturi