- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Acest tort cu fructe este foaret aromat, tocmai de aceea trebuie sa il serviti rece, ca desert alaturi de cei dragi.
Ingrediente
- 1,5 kg mere/pere/caise
- 100 gr frisca
- 1 lingura unt/margarina
- 6 linguri apa
- 6 oua
- 6 linguri zahar
- 6 lignuri faina
Instructiuni de preparare
- Intr-o tava rotunda unsa cu unt se pun merele/perele curatate de coaja si samburi (pot fi intregi sau taiate in doua)sau caisele cu tot cu coaja dar fara samburi. Daca fructele sunt mai tari si nu sunt prea zemoase se pun in scobitura samburilor un pic de unt.
- Cele 6 galbenusuri se amesteca cu zaharul pana ce zaharul se topeste, apoi se adauga cele 6 linguri de faina si apa si se amesteca continuu pana se omogenizeza.
- Albusurile se bat spuma separat, cu mixerul pana ce spuma sta lipita de vasul in care s-au batut (cand intoarceti vasul cu josul in sus, spuma trebuie sa stea pe fundul vasului fara sa cada).
- La sfarsit se adauga albusurile batuta spuma peste compozitia facuta anterior, putin cate putin si se amesteca cu o lingura foarte usor, ca sa se obtina o compozitie aerata.
- Cand totul e gata, adaugati aluatul obtinut peste merele ce le-ati pus in tava. Dati tava la cuptor, foc mediu si lasati tortul la copt pentru circa 45 de minute. Ca sa fiti siguri ca aluatul e bine copt, introduceti in aluat o scobitoare din lemn. Daca scobitoarea ramane curata, fara aluat pe ea, atunci tortul e gata.
- Scoateti tava din cuptor, puneti un platou peste tava si rasturnati tortul pe platou. Lasati-l sa se raceasca foarte, foarte bine dupa care il puteti orna cu frisca.