- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tortul de pere si ciocolata este un desert care impaca si pe cei impatimiti de ciocolata dar si pe cai carora le plac fructele.Este un tort complex si foarte delicios.
Ingrediente
- 110 gr zahar
- 3 galbenusuri
- 35 gr cacao amara
- 3 pere
- 2 albusuri
- 250 gr mascarpone
- 1/2 plic drojdie
- 100 gr faina
Instructiuni de preparare
- Curata perele de coaja, scoate-le cotoarele, taie pulpa cubulete pe care le pui intr-un vas.
- Bate cu telul galbenusurile, albusurile si zaharul pana obtii o compozitie spumoasa, de culoare galbena. Adauga branza mascarpone frecata putin inainte, si amesteca usor compozitia.
- Cerne deasupra compozitie de galbenusuri faina si cacaua, Adauga drojdia si perele, apoi amesteca usor.
- Imbraca o forma de tort cu hartie de copt si toarna compozitia, niveleaza cu o spatula de lemn si coace-o 40 de minute in cuptorul incins. Lasa tortul sa se raceasca si scoate-l din forma. Serveste tortul decorat cu feliute de pere.
Stiai ca...
Para este un fruct bogat in vitamine, zaharuri, saruri minerale, furnizand un aport caloric destul de scazut(40 de calorii la 100 gr fruct crud, proaspat)?
Pentru a putea consuma perele la un nivel optim de coacere este necesar ca acestea sa fie lasate cateva zile la temperatura camerei, deoarece - in general- sunt culese inainte de a ajunge la maturitate completa.
Pentru aceasta reteta fructele trebuie sa fie foarte coapte.