- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Acest tort de portocale va va surprinde si pe dvs cat de usor este de preparat...iar gustul este minunat!
Ingrediente
- 500 ml lapte
- 1 baton de vanilie
- 300 gr zahar
- 8 oua
- 20 gr gelatina granule sau 10 foi
- 500 gr frisca batuta si indulcita
- 1,5 kg portocale
- 300 rg piscoturi de sampanie
Instructiuni de preparare
- Se bat ouale ca pentru omleta, apoi se toarna deasupra laptele fiert cu batonul de vanilie si zaharul. Se pune vasu, pe foc mic si se tine, amestecand continuu, pana se glaseaza lingura, avand grija ca compozitia sa nu clocoteasca.
- Se topeste gelatina in putina apa calduta, apoi se toarna in crema de lapte racorita, si, dupa ce s-a racit de tot se incorporeaza frisca.
- Intre timp, portocalele curatate de coaja se taie in felii rotunde subtiri. se tapeteaza o forma de tort sau o cratita cu folie de plastic alimentara, iar peretii si fundul cratitei se imbraca cu felii de portocala. Se toarna incet un strat de crema, se asaza deasupra un rand de piscoturi, se toarna iarasi crema si se pun iarasi piscoturi.
- Se acopera tortul cu folie de plastic si se baga la frigider pana a doua zi.
- Se rastoarna tortul pe un platou, indepartand folia, apoi se decoreaza cu frisca dar se pastreaza la rece pana in momentul seririi.