- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tortul de sarlota este un desert pe care sunt sigura ca nu il veti refuza. Indiferent de ocazia cu care il preparati, o felie de tort de sarlota este mereu binevenita.
Ingrediente
- 200 ml lapte
- 3 linguri rom
- 2 plicuri zahar vanilat
- 200 ml frisca lichida
- 4 galbenusuri
- 200 gr zahar
- 20 gr gelatina
- 1 lingura cacao
PENTRU DECOR:
- 200 gr piersici sau alte fructe
- 200 ml frisca lichida
Instructiuni de preparare
- Inmoi gelatina in 100 ml apa rece. Freci galbenusurile cu zaharul, torni laptele si le pui la fiert la bain-marie, amestecand continuu pana se ingroasa crema. Opresti focul si incorporezi gelatina, romul si zaharul vanilat. Apoi repartizezi crema in 2 vase. Intr-o parte de crema adaugi cacao si omogenizezi. Racesti crema, introducand vasele in apa rece, apoi adaugi in fiecare crema 1/2 din cantitatea de frisca batuta.
- Intr-o forma usor umezita, torni in straturi, alternativ, cele 2 creme. Dai tortul la rece pentru circa 2-3 ore, apoi il rastorni pe un platou si il decorezi cu frisca batuta si cu felii de fructe.