Tort festiv cu ciocolata cafea si frisca

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tortul festiv cu ciocolata cafea si frisca este un tort foarte delicat si gustos, el fiind ideal in momentele speciale din viata dvs!

Ingrediente

    PENTRU BLAT:

    • 200 gr zahar
    • 3 galbenusuri
    • 1 lingurita cafea macinata
    • 1 plic drojdie uscata
    • 150 gr faina
    • 2 oua
    • 250 gr unt
    • 1 cescuta cafea fiarta
    • 3 linguri lichior de migdale
    • sare

    PENTRU CREMA DE MASCARPONE:

    • 50 ml frisca lichida
    • 1 plic gelatina
    • 200 gr mascarpone
    • 50 gr zahar pudra
    • 100 ml cafea

    PENTRU CREMA DE CIOCOLATA:

    • 300 gr ciocolata de menaj
    • 100 ml cafea
    • 300 ml frisca
    • 1 lingura lichior de migdale

    PENTRU DECOR:

    • 100 gr frisca batuta
    • fulgi de migdale
    • nuca macinata

Instructiuni de preparare

  1. Pentru blat, freci bine untul moale cu zaharul. Aromatizezi cu lichiorul, apoi adaugi ouale si galbenusurile, amesteci bine, apoi adaugi cafeaua fiarta si cafeaua macinata. In final, adaugi in compozitie faina cernuta, drojdia si putina sare si omogenizezi. Aluatul astfel obtinut il torni intr-o tava rotunda, unsa cu unt si tapetata cu faina, apoi coci blatul 40 de minute, la foc moderat.
  2. Intre timp, prepari cele doua creme. Pentru crema de mascarpone mixezi zaharul pudra cu branza mascarpone si frisca lichida, pana obtii o spuma usoara. Topesti gelatina in cafea, dupa care o adaugi in crema de mascarpone si omogenizezi.
  3. Pentru crema de ciocolata, dai ciocolata pe razatoare si o topesti la bain-marie. Amesteci frisca cu cafeaua, apoi adaugi ciocolata si lichiorul, omogenizezi si lasi sa se raceasca. Dupa cateva ore mixezi crema pana se intareste, apoi o poti folosi.
  4. Dupa ce blatul s-a racit, il scoti din forma si in tai in doua foi, pe orizontala. Pe baza tortului intinzi un strat subtire de crema de ciocolata, peste care pui toata crema de mascarpone, nivelezi si acoperi tortul cu un strat din crema de ciocolata. Peste straturile de crema asezi cealalta foaie de blat si imbraci intregul tort cu crema de ciocolata ramasa.
  5. Ornezi suprafata si marginile tortului cu nuca macinata si fulgi de migdale. Dai tortul la rece pana se intareste glazura, de preferat peste noapte.

Recomandari

Torturi