- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tortul Mimoza cu surprize este un tort minunat datorita faptului ca contine multe lucruri delicioase care fac din el un tort special bun in orice ocazie festiva.
Ingrediente
PENTRU TORT;
- 1 blat rotund de pandispan
- 2 banane
- 250 gr capsuni
- 2 kiwi
- 250 gr compot de ananas
- 150 ml lichior de migdale
- 3 galbenusuri
- 200 gr migdale
- 500 ml lapte dulce
- 3 linguri faina
- 4 linguri de zahar
- 1 pastaie de vanilie
- 300 ml frisca lichida
- coaja de lamaie
- 10 gr zahar pudra
PENTRU DECOR:
- fulgi de ciocolata
- fructe proaspete
Instructiuni de preparare
- Fierbe 2 minute laptele cu coaja de lamaie si cu pastaia de vanilie despicata in doua pe lungime. DUpa cele 2 minute scoate pastaia de vanilie si coaja de lamaie si arunca-le la gunoi, iar laptele lasa-l sa se raceasca.
- Intr-un castron, bate cu telul galbenusurile cu zaharul si adauga faina cernuta, amestecand continuu ca sa nu se formeze cocoloase. Dilueaza compozitia cu laptele caldut, toarn-o intr-o cratita si pune-o pe foc si las-o sa fiarba la foc mic, pana obtii o crema groasa.
- Bate frica pana se intareste adaugand zaharul pudra, apoi incorporeaza-o in crema, amestecand usor.
- Taie blatul de pandispan in doua si faramiteaza discul de deasupra. Asaza blatul intreg pe un platou de tort. Insiropeaza-l cu zeama de la compotul de ananas in care ai pus lichiorul de migdale.
- Acopera blatul cu fructele taiate bucatele mici. Intinde peste fructe crema si acopera cu frimiturile de pandispan amestecate cu migdalele prajite. Decoreaza cu fulgi de ciocolata si fructe intregi apoi mai baga-l la frigider pentru 2 ore abia apoi se poate felia si servi.