Tort Orange Delight

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tortul Orange Delight este un tort aromat si gustos, pe care il puteti repara oricand pentru a-i surprinde pe cei dragi.

Ingrediente

    PENTRU BLAT:

    • 10 piscoturi
    • 1 cozonac

    PENTRU CREMA:

    • 400 ml frisca lichida
    • 100 gr zahar
    • 300 gr iaurt natur
    • sucul de la 5 portocale
    • sucul de la 1 lamaie
    • 15 gr gelatina

    PENTRU MANDARINE CARAMELIZATE:

    • 1 lamaie taiata in 4, cu tot cu coaja
    • 15 felii de mandarine subtiri
    • jumatate de portocala, taiata in 2
    • 100 gr zahar brun
    • 100 rg zahar
    • 5 linguri de apa

    PENTRU SIROP:

    • 7 linguri lichior de portocale
    • compot de piersici
    • 3 linguri frisca batuta

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 10 portii
Timp de preparare 1 ora
Timp de coacere 25 minute
Timp de asteptare 3 ore

  1. Pentru crema, se amesteca sucul de la citrice cu zaharul si iaurtul. Se inmoaie geltina 10 minute in apa rece, apoi se dizolva la bain-marie. Se amesteca gelatina topita cu 3 linguri de iaurt, ca sa nu se formeze cocoloase, apoi se incorporeaza toata gelatina in crema.
  2. Se baga crema la frigider 20 de minute, apoi in amestecul rece se incorporeaza frisca batuta.
  3. Pentru mandarinele caramelizate se fierb toate ingredientele pana cand isi schimba culoarea, coaja devine translucida, iar apa se evapora, iar zaharul se caramelizeaza si devine cremos. Se scurg feliile de mandarina si se pun pe o farfurie, ca sa se raceasca, iar portocala si lamaile se arunca. Siropul ramas se lasa si el sa se raceasca.
  4. Pentru asamblarea tortului se taie 2 felii de cozonac, pe lungime, pentru a obtine 2 blaturi. Se pune un blat intr-o tava de dimensiunea cozonacului si se insiropeaza. Se toarna 1/3 din crema si se niveleaza tortul. Se asaza un rand de piscoturi insiropate si ele in compozitia de lichior si se acopera cu 1/3 din crema. Se acopera cu al doilea blat insiropat, apoi se intinde crema ramasa.
  5. Se baga tortul la frigider 2-3 ore, de preferat peste noapte. Se decoreaza tortul cu frisca, mandarine si caramelul ramas de la mandarienle insiropate.

Recomandari

Torturi