- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tortul Sacher este un tort vienez care iese in evidenta gratie gustului bogat de ciocolata neagra de inalta calitate si blatului ce devine diafan, datorita spumei de albusuri.
Ingrediente
- 200 gr unt moale
- 200 gr zahar tos fin
- 10 oua
- 300 gr ciocolata amaruie
- 150 gr faina
- 50 gr pesmet
- gem de caise
PENTRU SERVIRE:
- frisca batuta
- aschii de ciocolata
USTENSILE:
- forma de tort rotunda din silicon cu diametrul 23 cm
Instructiuni de preparare
- Amestecati untul, pana devine o crema moale, iar apoi adaugati treptat cate putin zaharul si galbenusurile, unul cate unul, fara saa va opriti din amestecat, pana cand ati incorporat toate ingredientele si ati obtinut un amestec pufos si de culoare deschisa.
- Rupeti bucatele 200 gr de ciocolata si topiti-o la bain-marie. Amestecati, batand continuu, ciocolata si amestecul de unt si oua.
- Cu o lingura metalica, amestecati faina si pesmetul. Adaugati cu grija spuma de albusuri si amestecati pana la uniformizare. Turnati aluatul in forma ci coaceti cam 1 ora, pana cand blatul incepe sa se desprinda de pe marginile formei. Lasati blatul cateva minute la racit in forma, iar apou puneti-l pe un gratar sa se raceasca bine de tot.
- Ungeti blatul, deasupra si lateral, cu un strat fin de gem de caise. Incalziti restul de ciocolata la bain-marie si intindeti-l rapid pe tort. Pentru ca dupa glazurarea cu ciocolata sa obtineti o stralucire luxoasa, dati tortul 3 minute, in cuptorul incins, la foc moderat.