- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Rosiile umplute cu icre trebuie sa le incercati pentru ca sunt delicioase, aromate si foarte usor de preparat.
Ingrediente
- 8 rosii medii
- 100 gr miez de nuca
- 200 gr miez de paine
- 1 lingura pesmet
- 400 gr icre de crap
- 100 ml ulei
- 1 lamaie
- 1 legatura patrunjel verde
- sare
Instructiuni de preparare
- Se taie rosiile in jumatati, se presara cu sare si se lasa un sfert de ora pe un platou, apoi se scobesc de samburi si se oparesc intr-o oala. Cand s-au inmuiat, se scot, se curata de coaja si se lasa sa se scurga.
- Se piseaza nuca si se freaca cu icrele, cu doua linguri de ulei, zeama de la o lamaie si miezul de paine inmuiat, stors si maruntit.
- Se umplu rosiile cu aceasta compozitie, se ung cu ulei, se tapeteaza cu pesmet si se rumenesc in ulei incins. Se servesc cu patrunjel tocat deasupra.