- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Chiftelutele din maruntaie de porc sunt foarte gustoase, si au avantajul ca le puteti servi reci la aperitiv sau calde alaturi de garnitura, ca fel principal.
Ingrediente
- 600 gr plamani de porc
- 250 gr ficat de porc
- 250 gr limba de porc
- 1 ceapa
- 2 legaturi marar
- 400 ml ulei
- 2 legaturi patrunjel verde
- 2 linguri faina
- 3 oua
- piper macinat
- sare
Instructiuni de preparare
- Se curata ficatul, plamanii si limba si se spala, apoi se pun la fiert in apa rece. Se lasa la fiert 30-35 de minute, se aduna spuma cand e cazul, apoi se scot, se lasa la racit. Limba se curata de piele, apoi se dau toate organele prin masina de tocat.
- Ceapa se curata, se toaca marunt si se inabusa cu doua linguri de ulei si una de apa, apoi se adauga maruntaiele si se mai lasa un sfert de ora.
- Se lasa compozitia sa se raceasca, apoi se adauga 2 oua, sare, piper si verdeata tocata marunt. Se modeleaza bilute, care se dau prin faina si ou batut si se rumenesc in ulei incins pe ambele parti. Cand chiftelutele sunt gata se scot pe servet absorbant ca sa se scurga surplusul de ulei, apoi se pot seervi.