Jumari campenesti

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Jumarile campenesti este un preparat maramuresan foarte gustos, aromat si pe placul tuturor.

Ingrediente

    • 3 cartofi
    • 100 gr ciuperci
    • 100 gr mazare
    • 8 oua
    • 3 rosii
    • 80 gr unt
    • 100 gr telemea de vaca
    • piper macinat
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Cartofii, rosiile si ciupercile se curata, se spala si se taie in cubulete mici. Intr-o cratita cu unt incins, se pun sa se caleasca intai cartofii, apoi, cand acestia incep sa se prajeasca, se adauga rosiile si ciupercile, iar, mai tarziu, mazarea.
  2. Ouale se bat, se sareaza, se pipereaza si se toarna in cratita. Se rade telemeaua deasupra, apoi se pune capacul si se lasa sa se inabuse cateva minute, apoi se servesc cu paine prajita.

Recomandari

Aperitive