- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Toba de Predeal este de nelipsit de pe masa de Craciun, fiind un deliciu culinar desavarsit.
Ingrediente
- 500 gr fleica de porc
- 1 lingurita paprica
- cateva fasii de sorici
- piper macinat
- 1 ceapa
- piper boabe
- 1 burta de porc
- 2 rinichi
- 1 limba de porc
- 2 urechi de porc
- 250 gr slanina
- 3 foi de dafin
- sare
- 250 ml vin
Instructiuni de preparare
- Se taie fasii toata carnea, rinichii, limba (oparita si curatata de piele) si slanina. Se adauga piper, boia si sare, se pune la fiert in apa putina, cat sa le acopere.
- Se curata burta si se umple bine, punand, pe cat posibil, fasiile fierte de carne, limba, rinichi si slanina
pe lung, apoi se coase burta la loc si se inteapa ca sa nu crape.
- Se pune burta din nou la fiert in apa rece si se lasa sa fiarba o jumatate de ora de la primul clocot. Cand e aproape fiarta, se adauga in vas ceapa, dafinul, vinul si boabele de piper, si se mai fierbe cea 20 de minute. Toba se scoate din oala si se tine la presat intre 2 funduri de lemn, cam o zi.