Dovlecei pane

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Dovleceii pane sunt foarte gustosi si aromati, mai ales daca alaturi aveti si putin sos de smanatana cu usturoi si marar.

Ingrediente

    • 2-4 dovlecei mari
    • 3 linguri cu faina
    • 200 ml apa minerala
    • 200 ml ulei
    • 4-5 catei de usturoi
    • sare

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4 persoane

  1. Cureti dovleceii de coaja, ii speli si ii tai rondele groase de 1 cm. Decupezi prin apasare miezul cu seminte si-i arunci, asezi feliile in strat pe un  platou, presari cu sare, lasi 15 minute.
  2. Faci un aluat din faina, apa minerala, usturoi pisat si sare. Speli dovleceii, ii scurgi in prosop curat, ii treci prin aluat si-i prajesti in mult ulei, numai cand uleiul s-a incins bine. In felul acesta dovleceii vor prinde crusta frumoasa si nu se vor imbiba de ulei.
  3. Servesti dovleceii calzi, asezati pe un platou decorat cu rosii si ardei gras, langa paine prajita.

Recomandari

Aperitive