- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Dovleceii pane sunt foarte gustosi si aromati, mai ales daca alaturi aveti si putin sos de smanatana cu usturoi si marar.
Ingrediente
- 2-4 dovlecei mari
- 3 linguri cu faina
- 200 ml apa minerala
- 200 ml ulei
- 4-5 catei de usturoi
- sare
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4 persoane
- Cureti dovleceii de coaja, ii speli si ii tai rondele groase de 1 cm. Decupezi prin apasare miezul cu seminte si-i arunci, asezi feliile in strat pe un platou, presari cu sare, lasi 15 minute.
- Faci un aluat din faina, apa minerala, usturoi pisat si sare. Speli dovleceii, ii scurgi in prosop curat, ii treci prin aluat si-i prajesti in mult ulei, numai cand uleiul s-a incins bine. In felul acesta dovleceii vor prinde crusta frumoasa si nu se vor imbiba de ulei.
- Servesti dovleceii calzi, asezati pe un platou decorat cu rosii si ardei gras, langa paine prajita.