- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Conopida cu sos de mustar este un aperitiv foarte gustos, la care puteti adauga, dupa plac, o lingura cu maioneza sau cu iaurt.
Ingrediente
- 1 conopida mijlocie
- 2 linguri cu mustar
- 3 linguri cu ulei
- 2 linguri cu otet sau 1/2 lamaie
- sare
- patrunjel verde tocat
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4 persoane
- Speli conopida, o desfaci in buchetele si o pui sa fiarba in apa sarata care clocoteste.O fierbi la foc mic (nu trebuie sa se farame) 15 minute,apoi o scurgi, o lasi sa se raceasca, apoi o asezi in castron adanc.
- Faci un sos de mustar (sau o maioneza de post dintr-un morcov dat pe razatoarea mica in amestec cu un cartof fiert faramat, amestecate cu o lingura de mustar - pot fi baza unei maioneze de post), pe care-l torni peste conopida.
- Omogenizezi, decorezi cu patrunjel verde tocat fin, lasi la rece o ora si servesti cu paine proaspata.