Budinca cu mere si stafide

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Budinca cu mere si stafide este dulce si foarte gustoasa, avand marele avantaj ca se prepara usor si repede.

Ingrediente

    • 12 felii de paine toast fara coaja
    • 8 oua
    • 50 gr unt moale
    • 100 gr stafide spalate si uscate
    • 1 mar mare taiat felii
    • 1 lingura suc de lamaie
    • 150 gr zahar
    • 200 ml frisca lichida
    • 600 ml lapte
    • 1/2 lingurita scortisoara sau coaja rasa de lamaie
    • 1/4 lingurita vanilie

Instructiuni de preparare

  1. Se ung cu unt feliile de toast, se asaza in tava si se rumenesc usor in cuptorul incins. Se unge cu unt un vas termorezistent, se pun 4 felii pe fundul vasului si se presara o treime din cantitatea de stafide. Se adauga si o treime din feliile de mar, stropite cu sucul de lamaie pentru a nu se oxida, apoi se repeta procedura cu restul feliilor de paine, stafidele si merele ramase.
  2. Separat, se bat ouale cu zaharul, se adauga smantana dulce, laptele, vanilia si scortisoara (sau coaja rasa de lamaie). Se toarna aceasta compozitie peste feliile de paine din vasul
    termorezistent, umplandu-le bine si uniform.
  3. Budinca se acopera si se lasa sa stea 1 ora, pana se inmoaie si se umfla painea.
  4. Se pune apoi in cuptor, la bain-marie, acoperita cu folie de aluminiu ca sa nu se arda la suprafata, timp de 1 ora. Se serveste calduta cu un sos de fructe deasupra sau cu o crema de vanilie.

Recomandari

Aperitive