- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Budinca cu mere si stafide este dulce si foarte gustoasa, avand marele avantaj ca se prepara usor si repede.
Ingrediente
- 12 felii de paine toast fara coaja
- 8 oua
- 50 gr unt moale
- 100 gr stafide spalate si uscate
- 1 mar mare taiat felii
- 1 lingura suc de lamaie
- 150 gr zahar
- 200 ml frisca lichida
- 600 ml lapte
- 1/2 lingurita scortisoara sau coaja rasa de lamaie
- 1/4 lingurita vanilie
Instructiuni de preparare
- Se ung cu unt feliile de toast, se asaza in tava si se rumenesc usor in cuptorul incins. Se unge cu unt un vas termorezistent, se pun 4 felii pe fundul vasului si se presara o treime din cantitatea de stafide. Se adauga si o treime din feliile de mar, stropite cu sucul de lamaie pentru a nu se oxida, apoi se repeta procedura cu restul feliilor de paine, stafidele si merele ramase.
- Separat, se bat ouale cu zaharul, se adauga smantana dulce, laptele, vanilia si scortisoara (sau coaja rasa de lamaie). Se toarna aceasta compozitie peste feliile de paine din vasul
termorezistent, umplandu-le bine si uniform.
- Budinca se acopera si se lasa sa stea 1 ora, pana se inmoaie si se umfla painea.
- Se pune apoi in cuptor, la bain-marie, acoperita cu folie de aluminiu ca sa nu se arda la suprafata, timp de 1 ora. Se serveste calduta cu un sos de fructe deasupra sau cu o crema de vanilie.