- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Briosele cu sunca sunt un aperitiv delicios la o masa in familie. Copii le vor adora ,iar daca ne gandim ca sunt si mai bune reci...parca uitam ca am stat ceva timp in bucatarie sa le preparam!
Ingrediente
- 500 gr de faina
- 150 gr unt
- 150 de telemea
- 8 oua
- 300 ml lapte dulce
- 100 gr smantana
- 200 gr de sunca presata sau pastrama
- 30 gr drojdie
- sare
- o lingurita de zahar
Instructiuni de preparare
- Intr-o ceasca amesteci drojdia cu zaharul si putin lapte cald.adaugi putina faina si sare si lasi sa dospeasca la cald.
- Dupa ce maiaua a dospit, adaugi untul taiat cubulete, smantana, ouale si restul de faina. Framanti bine si adaugi treptat sunca presata si branza taiata cubulete. Aluatul obtinut il acoperi cu un prosop si il lasi sa se odihneasca cam 30 minute.
- Intre timp ungi formele de briose cu unt si le umpli cu aluatul preparat.
- Bagi formele in cuptorul incins in prealabil si le coci la foc moderat aproximativ 30-35 de minute.
- Aceste briose sunt deliciose calde la gustarea dintre mese cat si reci la mese festive!