- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Budinca cu mango este un desert aromat, gustos si foarte usor de preparat necesitand putine ingrediente.
Ingrediente
- 800 ml lapte
- 1 esenta de vanilie
- 1 lingura seminte de cardamon zdrobite
- 5 linguri zahar
- 200 gr orez
- 2 buc mango
Instructiuni de preparare
- Intr-o cratita adanca se pune laptele la fiert, la foc mic. Se amesteca in mod constant pentru a nu se lipi. Se adauga orezul spalat si scurs, zaharul si cardamonul, si se lasa sa fiarba 30 de minute, la foc mic, amestecand din cand in cand. Se pune esenta de vanilie, se da deoparte, se acopera cu capac si se lasa sa se raceasca.
- Fructele de mango se curata si se taie felii subtiri. Orezul se pune la frigider o ora si se serveste in cupe sau in castronele. Se asaza un strat de orez, cateva felii de mango, alt strat de orez si se decoreaza la final cu felii subtiri de mango.