- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Pentru a beneficia din plin de aroma delicata a feliilo de sunca cu sos de vin si smantana puteti inlocui feliile de sunca cu prosciuto, astfel aroma va fi mult mai intensa.
Ingrediente
- 10-12 felii de sunca presata
- 200 ml vin alb
- 200 ml smantana
- 100 gr unt
- 10-12 buc arpagic
- 1 lingura pasta de tomate
- 1 lingura faina
- sare
- piper macinat
Instructiuni de preparare
- Se curata arpagicul si se caleste in 50 gr unt, apoi se adauga o lingura de faina, se amesteca, se toarna vinul putin cate putin, se amesteca iarasi, adaugand treptat sare, piper, pasta de tomate si apa, lasand apoi se fiarba 20 de minute.
- Se adauga smantana si se lasa sa mai dea in doua clocote, apoi se paseaza. Feliile de sunca presata se incalzesc usor in cuptor si si se servesc cu sosul fierbinte, paat prin sita si amestecat cu 50 gr unt.