- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Vinetele cu branza sunt de fapt niste aperitive delicioase, al caror aroma o puteti imbunatati oricand adaugand ingrediente si condimente noi.
Ingrediente
- 2 vinete maricele
- 4 oua ( de preferat, de prepelita)
- 2 linguri maioneza
- 200 gr branza telemea
- petrunjel verde
- 2 linguri pasta de susan
- 4 catei de usturoi
- piper negru macinat
- sare
- ulei de masline
- rosii pentru decor
Instructiuni de preparare
- Taie vinetele pe lung, da-le cu sare, pune-le in tava si baga tava in cuptorul incins. Cand s-au inmuiat scoate tava din cuptor, scoate cu grija miezul vinetelor, imparte-l in doua si amesteca jumatate cu patrunjel verde tocat marunt si o lingura cu ulei.
- Umple vinetele cu compozitia obtinuta, branza faramitata, apoi sparge deasupra cate un ou, pipereaza si da-le la cuptor pentru 10-15 minute.
- Restul de pulpa de vinete amesteca-l cu maioneza, pasta de susuan si usturoiul pisat, amesteca pana cand obtii o pasta are o vei servi alaturi de vinetele fierbinti decorate cu felii de rosii.