- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Chiftelele cu legume le puteti servi atat ca aperitiv dar si impreuna cu garnitura de cartofi.
Ingrediente
- 4 dovlecei
- 3 linguri faina
- 2 cartofi
- 2 linguri marar verde tocat marunt
- 100 gr cascaval
- 2 linguri pesmet
- 2 oua
- 3 catei de usturoi
- ulei pentru prajit
- piper macinat
- sare
- patrunjel verde pentru decor
Instructiuni de preparare
- Curata dovleceii, da-i pe razatoarea mare, presara-i cu sare si lasa-i 5 minute.Procedeaza la fel si cu cartofii. Stoarce-i de apa si amesteca-i cu ouale, cascavalul ras si faina.
- Adauga mararul si usturoiul tocate fin si potriveste de sare si piper. Amesteca iarasi si formeaza din amestec chiftele mai maricele pe care tavaleste-le prin pesmet.
- Prajeste chiftelutele in baie d eulei incins, cate 2 minute pe fiecare parte, pana se rumenesc apoi scoate-le pe servete absorbante pentru a se scurge de surplusul de ulei.