Chiftele de legume

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Chiftelele cu legume le puteti servi atat ca aperitiv dar si impreuna cu garnitura de cartofi.

Ingrediente

    • 4 dovlecei
    • 3 linguri faina
    • 2 cartofi
    • 2 linguri marar verde tocat marunt
    • 100 gr cascaval
    • 2 linguri pesmet
    • 2 oua
    • 3 catei de usturoi
    • ulei pentru prajit
    • piper macinat
    • sare
    • patrunjel verde pentru decor

Instructiuni de preparare

  1. Curata dovleceii, da-i pe razatoarea mare, presara-i cu sare si lasa-i 5 minute.Procedeaza la fel si cu cartofii. Stoarce-i de apa si amesteca-i cu ouale, cascavalul ras si faina.
  2. Adauga mararul si usturoiul tocate fin si potriveste de sare si piper. Amesteca iarasi si formeaza din amestec chiftele mai maricele pe care tavaleste-le prin pesmet.
  3. Prajeste chiftelutele in baie d eulei incins, cate 2 minute pe fiecare parte, pana se rumenesc apoi scoate-le pe servete absorbante pentru a se scurge de surplusul de ulei.

Recomandari

Aperitive