- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Budinca de macaroane o puteti prepara si fara acea foaie de aluat, dar trebuie presarat pesmet in tava.
Ingrediente
- 500 gr macaroane
- 120 gr unt
- sos de rosii
- 4 oua
- 260 gr cascaval
- sare
- 200 gr sunca presata
- o foaie de taitei
Instructiuni de preparare
- Se fierb macaroanele in apa cu sare, se scurg, apoi se clatesc cu apa rece. Sunca presata se taie cubulete mici,iar cascavalul se da pe razatoarea mica.
- Se amesteca macaroanele cu 100 gr unt, cascavalul, sunca si ouale. Se face o foaie de taitei dintr-un ou, faina si putina apa, din care se intinde o foaie care sa tapeteze o forma termorezistenta unsa cu unt si sa depaseasca putin marginile.
- Se pun macaroanele in tava peste foaia de aluat, se acopera cu marginile de aluat care au depasit marginile formei, se unge cu unt si se baga la cuptor sa se coaca 20 de minute.
- Budinca de macaroane se serveste calda cu sos de rosii.