Budinca de orez cu mere

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Budinca de orez cu mere este un aperitiv duce, foarte gustos si aromat mai ales daca inainte de a-l servi il tineti la frigider o ora.

Ingrediente

    • 200 gr orez
    • 5-6 mere mijlocii
    • 100 gr stafide
    • 4 linguri cu zahar
    • 1/2 lingurita cu sare
    • 1 lingura cu margarina
    • 1/4 lamaie

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 6-8 persoane

  1. Se alege orezul bob cu bob, se spala in 2-3 ape, se fierbe intr-un litru de apa calda. Dupa 20 minute se trage vasul de pe foc, se acopera, se lasa asa 1 ora.
  2. Intre timp, se curata merele de coaja, se taie felii, se stropesc cu zeama de lamaie si se acopera cu 4 linguri de zahar tos.
  3. Se unge o forma de sticla incasabila cu margarina, se asaza un strat de orez, apoi se intind in strat uniform merele. Daca au lasat zeama, aceasta se toarna peste mere. Restul orezului se amesteca uniform cu stafidele curatate de codite, spalate si scurse. Se intinde amestecul in strat gros peste mere.
  4. Se pune forma in cuptor pentru 30 de minute, se stinge focul cand orezul s-a rumenit usor. Se serveste budinca dupa ce s-a racit 15 minute, simpla sau cu fructe din dulceata.

Recomandari

Aperitive