- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Budinca de paine este delicioasa si foarte aromata, fiind buna atat calda cat si rece, atat ca desert cat si la gustare.
Ingrediente
- 500 gr paine
- 100 gr stafide
- 3 oua
- 70 gr unt
- 500 ml lapte dulce
- 150 gr zahar
- zahar pudra, pentru servit
Instructiuni de preparare
- Se taie painea felii subtiri, care se ung cu unt si se pun intr-o forma termorezistenta unsa cu unt.Se presara peste feliile de paine stafidele hidratate in apa, apoi se repeta randul de felii si de stafide.
- Se bat ouale cu zaharul, se toarna laptele fierbinte si se toarna totul peste feliile de paine. Se pune vasul in alt vas cu apa calda si se baga la cuptor sa se coaca jumatate de ora. Cand budinca este gata se pudreaza cu zahar si se serveste.