- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Buletele frantuzesti de cartofi sunt foarte gustoase si indragite, deoarece se prepara usor, iar aroma lor poate fi mereu alta prin adaugarea de busuioc, rozmarin,oregano sau chiar ardei iute.
Ingrediente
- 450 gr piure de cartofi
- 200 gr cascaval ras
- 2 cepe
- 4 linguri de faina
- 4 linguri ulei
- 4 oua
- 100 gr pesmet fin
- sare
- piper macinat
- ulei pentru prajit
Instructiuni de preparare
- Doua oua se pun la fiert in apa si se lasa sa fiarba tari, apoi se curata de coaja si se lasa sa se raceasca. Ceapa, curatata si spalata, se toaca amrut si se caleste in putin ulei. cand incepe sa devina sticloasa se pune sare si piper, se toarna 100 ml de apa, se acopera cu capac si se lasa sa fiarba pana cand ceapa devine transparenta si moale.
- Albusul fiert se toaca marunt si se amesteca cu piureul de cartofi, apoi se adauga cascavalul ras si ceapa calita. Se ia cate putin din amestecul de piure, se modeleaza si se formeaza o gaura in care se pune putin galbenus fiert, apoi se acopera, se niveleaza intre palme, pana se formeaza o biluta.
- Celelalte doua oua se bat ca pentru omleta, adaugand sare si piper. Pe farfurii separate se pun pesmetul si faina. Fiecare buleta se trece prin faina, ou si apoi prin pesmet. Dupa ce s-a procedat la fel cu toate buletele se prajesc in ulei incins.
- Buletele rumenite se scot pe servete absorbante ca sa se scurga surplusul de ulei, apoi se servesc.