- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Budinca de sparanghel cu creveti este un preparat care va poate aduce senzatia ca sunteti in indepartatat Asie. Servite reci sau calde budincile de sparanghel cu creveti sunt delicioase.
Ingrediente
- 250 gr sparanghel verde
- 250 gr sparanghel alb
- sare
- 50 gr de smantana
- 100 gr branza proaspata natur
- 2 oua
- piper alb macinat
- 200 gr mozzarella
- 1 cupa de creveti roz in saramura
- ulei pentru uns
Instructiuni de preparare
- Se curata de coaja sparanghelul, cel alb in intregime, cel verde doar in treimea inferioara si se taie bucati. Sparanghelul alb se inabusa in apa clocotita, cu sare timp de 15 minute, pana devine moale. Sparanghelul verde se adauga in ultimele 6-8 minute, apoi se scoate din apa si se lasa la racit.
- Capetele de sparanghel se pun deoparte, iar restul se mixeaza cu smantana si branza proaspata. Se adauga ouale si se condimenteaza cu sare ?i piper. Mozzarella se da pe razatoarea mare si se incorporeaza crevetii.
- Se ung cu ulei 8 forme mici termorezistente, se umplu aprox. 2/3 cu pasta de budinca, iar capetele de sparanghel se asaza deasupra. Formele se pun in cuptorul incins, in baie de apa fierbinte. Se lasa 35 – 40 min. Budinca se serveste fierbinte sau rece.